TCDD Sivas-Samsun arası yolcu treni seferleri yeniden 2023 yılında 27 Nisan’da başlamıştı. En son 2015 Eylül ayında Samsun’dan Sivas’a yola çıkan trenin ardından 8 yıl boyunca tren seferleri ile yolcu taşımacılığı yapılamamıştı.

Tren2

Sivas-Samsun arası yolcu treni seferleri 8 yıl aradan sonra faaliyete tekrar gireli 1 yıl oldu. Tokat'ta Turhal ve Zile'den geçen demiryolu hattı sayesinde trenler, Tokat'ta eski yıllardan günümüze çok tercih edilen bir seyahat ulaşım aracı olmaya devam ederken nostalji yaşatmaya devam ediyor.
Demiryolları geçmişten günümüze tarihin izlerini taşıyor. Bunlardan biri Sivas'ta Türkiye Demir Yolu Makinaları A.Ş.'de (TÜDEMSAŞ) 56202 seri numarasıyla üretilen Türkiye'nin ilk yerli lokomotifi olan 'Bozkurt'tu. 
Tarihten karelerle yerli lokomotifler

Tren Bozkurt1961 yılında demir yollarında hizmet vermeye başlayan 'Bozkurt', 25 yıl demir yollarında aralıksız sefer yaptıktan sonra teknik ömrünü doldurması nedeniyle kurum tarafından emekliye sevk edilmişti. Tarih Gazetesi'nin paylaştığı 'Bokurt'a ait görsel yerli lokomotif hakkında bilgi veriyor. İkinci yerli Türk lokomotifi ise Eskişehir üretilen TCDD Eskişehir Tülomsaş 1961 imalatı 56201 "KARAKURT" (1961 - 1976) idi. 

Tren4Yine sosyal mecrada 1975 yılına ait demiryolu taşımacılığına ait bir fotoğraf Sivas Yıldızeli'de çekilmiş ve o dönemki trenler hakkında bilgi veriyor. 

Sivas-İstanbul YHT seferleri başlıyor! Sivas-İstanbul YHT seferleri başlıyor!

Tren Karakurt

Muhabir: Mihriban Koçaker