Kalabalık ve keyifli sofralarda insanları buluşturan ramazan ayının hem manevi olarak ruhumuza hem de fiziksel oarak bedenimize fayda sağlayan en önemli yanı oruç tutmak. 

Dikkate alınmayan kilolar kansere davetiye çıkarıyor Dikkate alınmayan kilolar kansere davetiye çıkarıyor

Oruç2Peki oruç tutmanın bilimsel olarak bedenimize faydaları neler? Bağışıklığı güçlendiren, yağ yakımını hızlandıran oruç, mide ve bağırsakları dinlendirerek detoks etkisi bile yapıyor. Orucun vücudumuza, sağlığımıza olumlu etkilerini sizler için sıraladık. 
OruçOrucun sağlığımıza faydaları
Oruç tutmak; Yağ yakımını hızlandırarak kilo kaybına destek olur Kandaki yağ, kolesterol ve diğer lipid türlerini düşürmeye yardım eder. Oruç tutmak oksidatif stresi azaltıp, bağışıklığı güçlendirir. Detoksifikasyonu artırarak zararlı toksinlerden arındırmayı destekler. Karaciğer fonksiyonunda iyileşme sağlayabilir. Vücuttaki enflamasyonu azaltır. Mide ve bağırsakları dinlendirerek detoks etkisi yapar. Kan şekerini düşürür. Oruç tutmak zihinsel fonksiyonların işlevini artırır. Cildi canlandırarak güç verir. Oruç tutmak kalp sağlığını korur. Büyüme hormonu salgısını artırır. Oruç tutmak kişinin irade mekanizmasını güçlendirir. Psikolojik olarak rahatlık verir.

Editör: Mihriban Koçaker