Belediyede sosyal denge tazminatı yüzde 120 ödenecek Belediyede sosyal denge tazminatı yüzde 120 ödenecek

Brent petrol fiyatlarındaki değişim ve döviz kurlarındaki dalgalanma, benzin ve motorin fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Türkiye'de akaryakıt fiyatları yakından takip edilirken, 25 Nisan 2024 Perşembe gününden itibaren motorin fiyatlarında 1 lira 40 kuruşluk bir indirim bekleniyor.

Resmi tatil olan 23 Nisan'da fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmayacak, ancak belirgin bir artış olmadığı sürece 25 Nisan'da motorin fiyatları düşüş gösterecek. Bu, motorin tüketenler için önemli bir gelişme.

Mevcut akaryakıt pompa fiyatlarına bakıldığında, Tokat'ta motorin litre fiyatı şu anda 43 lira 54 kuruş seviyesindeyken, benzin litre fiyatı ise 44 lira 97 kuruş olarak belirlenmiş durumda. Beklenen indirimle birlikte, motorin fiyatları daha da cazip hale gelecek.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının hesaplanma şekli, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle başlar. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Motorine gelecek olan bu indirim, hem bireysel araç sahipleri hem de taşımacılık ve lojistik sektörleri için önemli bir haber. 25 Nisan'da pompa fiyatlarındaki düşüş, tüketiciler için bir rahatlama sağlayacak gibi görünüyor. Motorin kullanıcıları için bu tarihi not etmekte fayda var.

Muhabir: Burhan Arar