Hava Durumu Uyarısı: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinde sağanak yağışlar öngörülüyor. Özellikle Hatay'dan Van'a kadar uzanan güney illerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Sıcaklık Durumu: Güneybatı kesimlerde hafif bir artış beklenirken, Güneydoğu kesimlerinde ise azalış öngörülüyor. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar Durumu: Genellikle kuzey yönlerden esmesi beklenirken, Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli rüzgarlar da bekleniyor.

Tokat’taki Kronik Hastalara Müjde! İlaçları Artık Aile Hekimleri Yazabilecek Tokat’taki Kronik Hastalara Müjde! İlaçları Artık Aile Hekimleri Yazabilecek

Uyarılar:

  1. Kuvvetli Yağış Uyarısı: Özellikle Hatay'dan Van'a kadar uzanan güney illerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.
  2. Ziraî Don Uyarısı: İç kesimlerde hava sıcaklığının hissedilir derecede azalması bekleniyor. Bu nedenle zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

Sarı Alarm: Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman, Şırnak, Ardahan illerinde sarı alarm durumu mevcut.

 

 

Muhabir: Murat Onur