Eski bir kameraman olan ve 35 yılını metal dedektörüne adayan Richard Brock, hazine avcılığı tarihinde büyük bir keşfe imza attı. Brock, Shropshire Tepeleri'nde, katıldığı bir hazine avında, tahminen 30 bin pound değerinde ve 64,8 gram ağırlığında, İngiltere'nin şimdiye kadar bulunan en büyük altın külçesini keşfetti. Bu buluş, önceki 54 gram ağırlığındaki rekoru da geride bıraktı.Topragi 20 Dakika Taradiktan Sonra Ulkenin En 16967991 4674 M Tokat Haber

Külçenin Hikayesi

67 yaşındaki iki çocuk babası Brock, geçen yılın mayıs ayında Somerset'teki evinden üç buçuk saatlik bir yolculukla Shropshire Tepeleri'ndeki özel tarım arazilerinde düzenlenen grup hazine avına katıldı. Gezintiye bir saat geç kalan Brock, başlangıçta en iyi buluntuların zaten toplanmış olabileceği endişesi taşısa da, yalnızca 20 dakika sonra, herkesin hayranlıkla izlediği bu muazzam keşfi yaptı.

Altın Külçenin Sırrı

Bu büyüleyici altın külçesinin bölgeye nasıl geldiği henüz bilinmiyor. Galler ve İskoçya'da daha önce benzeri bulunan altın külçeleri arasında, İngiltere'deki bu külçe, şimdiye kadar keşfedilen en büyük örnek olarak tarihe geçti.

'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı 'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı

Açık Artırmada Büyük Beklenti

Külçenin önümüzdeki ay sona erecek olan açık artırmasıyla ilgili olarak müzayedeci Mullock Jones, bu tür bir keşfin nadir bir fırsat olduğunu belirterek, pek çok kişinin ilgisini çekeceğini ve 30 bin ile 40 bin pound arasında bir getiri beklediğini ifade etti. Brock ise, elde edilecek geliri, arazi sahibiyle paylaşmayı planlıyor.

 

 

 

 

Muhabir: Burhan Arar