Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 5 fabrika üretime başladı Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 5 fabrika üretime başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli ikramiyesi ödeme programını detaylı olarak duyurmuştu. 
Emekliler benzer şekilde Kurban Bayramı’nda da 3.000 lira ödeme alacak. İkramiye sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Peki 2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, emekli ikramiyesi sorgulama ekranı…
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3.000 LİRA OLDU
Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri geçtiğimiz yıl 2.000 lira olarak hesaplara yatırıldı. Yeni yıl ile beraber SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aldığı bayram ikramiyeleri %50 artışla 3.000 liraya yükseltildi. Emekliler Ramazan Bayramı’nın yanı sıra Kurban Bayramı’nda da ikramiye ödemesi alacak. 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran tarihine denk geliyor. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi ikramiyelerin bayramdan 1 hafta öncesi hesaplara yatırılması bekleniyor.
BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLER ALABİLİR?
Bayram ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, güvenlik korucuları yararlanabilecek.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ SORGULAMA EKRANI
e-Devlet üzerinden hayata geçirilen uygulamayla beraber emekliler bayram ikramiyesi ve seyyanen ödeme sorgulama yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapan emekliler, bayram ikramiyesi sorgulama yapabilecek. e-Devlete giriş yapan kullanıcılar, sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “ Emekliler İçin Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama “ yazarak ikramiyelerini kontrol edebilir. Ayrıca alternatif olarak ikramiye sorgulama işlemleri, telefonla veya internet bankacılığıyla yapılabilecek.

Muhabir: Mihriban Koçaker