Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır, Kayseri'de düzenlenen iftar programında Kayserili sanayiciler ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Bakan Kacır, bu özel buluşmada, Türkiye'nin havacılık alanındaki büyük hedeflerinden biri olan Hürjet'in üretiminin Kayseri'de gerçekleştirileceğini müjdeledi.

TOMTAŞ Efsanesi Yeniden Hayat Buluyor

Programda ayrıca, TOMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Türkiye'nin ilk uçak fabrikasının, yaklaşık 100 yıl sonra, yeniden faaliyete geçirildiğini duyurdu. Kayseri'nin 1925 yılında açılan ve kısa süre sonra 1928'de kapanan ilk uçak fabrikası TOMTAŞ'ın, modern havacılık endüstrisinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden canlandırıldığı açıklandı.

Sanayi ve Teknolojide Kayseri Modeli

Bakan Kacır, Kayseri'nin sanayileşme ve teknoloji alanında Anadolu'ya öncülük ettiğini vurgulayarak, şehrin bu alandaki başarılarının tüm Türkiye için örnek teşkil ettiğini belirtti. Ayrıca, son dönemde yapılan yatırımlar ve sağlanan istihdam fırsatları ile Kayseri'nin Türkiye Yüzyılı'na güçlü bir şekilde hazırlanmakta olduğunu ifade etti.

Gelecek Gökyüzünde Şekilleniyor

Mobil Bankacılık ve Kripto Para Tehditlerinde Büyük Artış Mobil Bankacılık ve Kripto Para Tehditlerinde Büyük Artış

Kayseri'nin havacılık sektöründe önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor. Hürjet projeleriyle sınırlı kalmayacak olan bu girişimlerin, gelecekte birçok havacılık platformunun üretimine ev sahipliği yapması ve bu platformların Kayseri semalarında uçurulması planlanıyor. Bakan Kacır, bu projelerin sadece Kayseri için değil, tüm Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şehrin havacılık alanındaki yatırımlarla büyümesinin hedeflendiğini belirtti.

Muhabir: Halil İbrahim Yel