Lisans eğitimini Azerbaycan'da tamamlayan ve ilk olarak 2015 yılında değişim programıyla Türkiye'ye gelen Japonya Osaka'lı Youtuber Yoshi Enomoto, Türkiye'yi çok sevdiğini paylaşımlarında sık sık belirtiyor.

Kapadokya’nın turizmdeki payının artırılması planlanıyor Kapadokya’nın turizmdeki payının artırılması planlanıyor

Türkiye'de doğuda Kars ve Ağrı olmak üzere Malatya, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana, Nevşehir, Tokat, Samsun, Ankara, Eskişehir, Bolu, İzmir, Çanakkale, Aydın, İstanbul, Tekirdağ gibi illeri gezen Japon Youtuber Yoshi'nin geçmiş yıllarda Tokat'ı ziyaret ettiği ortaya çıktı. Başta Türk kültürünü ve Türk yemeklerini tanıtan video içerikleri üreten Yoshi Enomoto, hem Instagram hem de Twitter hesabını kullanıyor.
Tokat'ın Niksar ilçesinin bir köyü olarak belirttiği 2019 tarihli fotoğrafı Japon Youtuber, "Bir Japon inanışına göre, instagram hesabımı takip ederseniz, ömür boyu mutlu oluyorsunuzdur. Bu fotoğraf da Tokat Niksar'da olan bir köyde teyzelerden gözleme yapmayı öğrenen bir Japon." notuyla paylaşmış.

X hesabındaki 2021 tarihli paylaşımda ise "Sushi çiğdir diye bana Japon kültürü öğretenler var. Yok hocam sushi balığı pişmiş de olur. Pilava benzeyen sushi de var. Balıksız, sebzeli ya da etli sushi de var. Neden sen bana sushi öğreniyorsun ben sana Tokat kebabı mı öğreteyim yav." twiti dikkat çekti. Yoshi paylaşımın devamında "Ben Tokat'ta tokat kebabı yedim Türk vatandaşların yüzde kaç bunu yapmış :)" diye soruyor.

Muhabir: Kenan Kayhan