CANiK’in yeni özel tasarım silahı TTI Combat Türkiye’de satışa sunuluyor CANiK’in yeni özel tasarım silahı TTI Combat Türkiye’de satışa sunuluyor

Konu ile ilgili Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yılda 2 defa dezavantajlı grup içinde yer alan en az yüzde 40 engelli raporu olan vatandaşlar ile eski hükümlü vatandaşların istihdamını kolaylaştırmaya yönelik “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” başlığı adı altında hibe desteği proje başvurularını toplandığı belirtildi.

Açıklamada 2024 / 2. Dönem proje destekleri başlamış olup, proje son başvuru tarihinin 7 Haziran 2024 olduğu belirtildi.

Konu hakkında bilgi veren Tokat İş-Kur Müdürü Bekir Fındık, “ Tamamını hibe olarak verdiğimiz desteğin kaynağı, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 4857 sayılı İş Kanunu’nun 101. maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarıdır. Engelli bireylerin kendi işini kurmaları amacıyla tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 300 bin TL, diğer sektörlerde 400 bin TL; eski hükümlü bireylerin kendi işini kurmaları amacıyla tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 240 bin TL, diğer sektörlerde en fazla 300 bin TL hibe desteği verilmektedir” dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hazırlanan projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda ilk değerlendirmeleri yapıldıktan sonra, Komisyon incelemesinin yapılması amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğüne gönderileceğini belirten İl Müdürü Fındık,  “Hibe desteklerimize başvuru yapacak adayların mutlaka uygulamalı girişimcilik belgesine sahip olması, her ne koşulda olursa olsun kesinlikle emekli olmaması, kuracağı iş kolunda son 1 yılda vergi mükellefi olmaması ve herhangi bir icra dosyasının bulunmaması gerekmektedir” dedi.

PROJE İLE İLGİLİ DÖKÜMANLARA NASIL ULAŞILIR?

İl Müdürü Fındık açıklamasını şöyle sürdürdü: “Proje desteği kapsamında proje rehberi ve ilgili dokümanlar www.iskur.gov.tr internet adresimizde 16 Nisan 2024 tarihli duyurular bölümünün altında yer almaktadır. Ayrıca İl Müdürlüğümüz, Turhal Hizmet Merkezimiz ve Erbaa Hizmet Merkezimizde görevli iş ve meslek danışmanlarımız da engelli ve eski hükümlü projeleri kapsamında vatandaşlarımızın sorularını cevaplamaya hazırdır. Engelli hibe proje başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Eski hükümlü hibe desteği projesi hazırlayan vatandaşlarımız Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığı ile projesini Kurumumuza ulaştıracaktır. Ayrıca 2 Mayıs 2024 Perşembe Günü saat:14:00’da İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda engelli bireylerin kendi işini kurmaları amacıyla hibe desteği bilgilendirme toplantısı da yapılacaktır. Kendi işletmesini kuran her engelli veya eski hükümlü vatandaşımızın, başka bir bireyi istihdam edebilme potansiyeline sahip olması nedeniyle Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’ni Kurum olarak çok önemsemekteyiz. Bu nedenle şartları taşıyan hemen hemen her proje, Genel Müdürlüğümüz tarafından onaylanmaktadır. Projelere başvuru yapacak tüm vatandaşlarımıza başarılar diler, proje desteklerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Muhabir: Mihriban Koçaker