’OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde’ ’OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde’

Güzellik sektörü, Türkiye'de tüketiciler için hem cazip fırsatlar sunuyor hem de bazı riskleri beraberinde getiriyor. Özellikle deneme seansı adı altında yapılan sözleşmeler, beklenmedik yüksek maliyetlerle tüketicileri zor durumda bırakabiliyor. Güzellik salonu sahibi Tuğba Acer, bu konudaki tehlikelere işaret ediyor ve tüketici haklarının korunması için önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Sözleşme Tuzağına Dikkat!
Birçok güzellik merkezi, hizmete başlamadan önce tüketicilere imzalatılan sözleşmeler aracılığıyla yüksek miktarda borç yüklemekte. Ancak, bu durum tüm işletmeler için geçerli değil; sektörde dürüstçe hizmet veren pek çok salon da bulunmaktadır. Tüketiciler, sözleşme detaylarını dikkatle incelemeli ve anlaşılan şartları net bir şekilde anlamalıdır.Tuğba2 Tokat Haber

Tuğba Acer'den Altın Tavsiyeler
Tuğba Acer, güzellik merkezlerine gitmeyi düşünen tüketicilere, imzalanacak sözleşmelerdeki maddeleri dikkatlice okumalarını öneriyor. Acer, "İmzalamadan önce tüm şartları gözden geçirin. Sözleşmeden vazgeçmek istediğinizde karşılaşabileceğiniz yüksek cezai şartlara dikkat edin. Yüzde kırk gibi yüksek oranlarda ceza ödemek zorunda kalmamak için, her şeyi netleştirmek çok önemli" dedi.

Tuğba1 Tokat Haber

Tüketicinin Cayma Hakkı
Türkiye'de tüketiciler, Tüketici Koruma Kanunu'nun 18. maddesi kapsamında, taksitli satış sözleşmelerinden yedi gün içinde herhangi bir ceza ödemeksizin cayma hakkına sahiptir. Bu hak, tüketicilere yanıltıcı sözleşme şartlarına karşı önemli bir koruma sağlar.

 
 

 

Muhabir: Mihriban Koçaker