Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka, her yıl öğrencilere tam burslu eğitim imkanı sunarak, eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmayı amaçlıyor. 2024 yılı için Darüşşafaka burs başvuruları başladı ve öğrencilere burslu eğitim fırsatı sunacaklar. İşte bu önemli eğitim fırsatının ayrıntıları...Content Original D1A2Ba09C37809Fe7Fa53Bfdbd333Caf Tokathaber

Kimler Başvurabilir?

Sınav, maddi imkanları kısıtlı ve anne veya babası hayatta olmayan ilkokul 4. sınıf öğrencilerine açık. Başarılı öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçerek ortaokuldan üniversiteye kadar 8 yıl süresince ücretsiz, yatılı ve İngilizce ağırlıklı bir eğitim alma şansı yakalayacak.

Malatya Büyükşehir'den sanat kurslarına yoğun ilgi Malatya Büyükşehir'den sanat kurslarına yoğun ilgi

Depremden Etkilenen Öğrencilere Ek Kontenjan

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinden etkilenen bölgelerdeki öğrencilere yönelik 100 tam burslu kontenjan bu yıl da devam ediyor. Deprem bölgesinde eğitim görürken başka illere taşınan öğrenciler de, gerekli belgeleri sundukları takdirde bu kontenjana başvurabilir.

Nasıl Başvurulur?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 2024 giriş sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de Türkiye'nin 41 ilinde gerçekleştirilecek. Bu sınav, eğitimde fırsat eşitliği arayan öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor. Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulunda yapılacak olan sınav giriş koşulları ve başvuru için gerekli belgeler Darüşşafaka'nın resmi internet sitesinde detaylı bir şekilde yer almakta. Öğrenciler ve veliler, sınav öncesinde bu bilgileri incelemeli ve gerekli hazırlıkları yapmalıdır.

başvuru için tıklayınız

Muhabir: Murat Onur