Kocaeli'nin Barbaros Mahallesi, Eyüp Sultan Caddesi'nde, 18 Ekim 2022 tarihinde yaşanan aile içi şiddet vakası, Türkiye'nin adalet sistemine olan inancını bir kez daha sınadı. Boşanma aşamasındaki eşi Beyza Sorguç (23) ve kayınpederi Şahin Kılıç'ı (yaşı belirtilmemiş) öldüren Ömer Sorguç (31), uzun bir yargılama sürecinin ardından çifte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Bu trajik olay, aile içi şiddetin yıkıcı sonuçlarını ve adalet arayışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Olay, Ömer Sorguç'un, Şanlıurfa'dan kaçarak Kocaeli'ye yerleşen ve boşanma aşamasında olduğu eşi Beyza Sorguç'u takip etmesiyle başladı. Sorguç, eşini ve kayınpederini, evlerinin bulunduğu otoparka araçla geldikleri sırada vurarak öldürdü. Gözaltına alınan ve ardından tutuklanan sanık, mahkemede yaptığı savunmada, işlediği suç nedeniyle uyku uyuyamadığını belirtti, ancak bu pişmanlık ifadesi, ona verilen cezayı hafifletmedi.

Dava sürecinde, sanığın maktulle yalnızca 38 gün evli kaldığı, eşini 6 gün boyunca otelden gözetlediği ve eşinin düğünde takılan 1 milyon değerindeki takıları aldığını iddia ederek kendisini dolandırdığını öne sürdüğü bilgileri ortaya çıktı.

Malatya’da milyonlarca makaron ele geçirildi Malatya’da milyonlarca makaron ele geçirildi

"İşlediğim suç sebebiyle uyku uyuyamıyorum, psikiyatri tedavi alıyorum"

Tutuklu sanık Ömer Sorguç’un Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya maktullerin aile avukatı Ersayın Işık, sanık Ömer Sorguç ve avukatı katıldı. Olay sebebiyle pişman olduğunu söyleyen tutuklu sanık Ömer Sorguç, "İşlediğim suç sebebiyle uyku uyuyamıyorum" dedi.

Avukat Ersayın Işık ise "Olay tasarlayarak hunharca işlenmiştir. Sanığın en yüksek suçtan cezalandırılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Mahkeme heyeti, sanığın eşi Beyza Sorguç ve kayınpederi Şahin Kılıç’a karşı işlemiş olduğu "tasarlayarak kasten öldürme suçundan" 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ayıca sanık, " ruhsatsız silah kullanmak" suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Editör: Haber Merkezi