Ev rahatlığında profesyonel cilt bakımı Ev rahatlığında profesyonel cilt bakımı

8 aylık bir bebek için hurma, katı gıdalara geçiş yaparken tanıştırılabilecek sağlıklı bir seçenektir. Bebeklerin ilk altı ay boyunca sadece anne sütü veya formülle beslenmesi önerilirken, altıncı aydan sonra katı gıdaların eklenmesi önerilir.

Rafine şeker yerine hurma, bebeklerin ve çocukların yiyeceklerini tatlandırmak için harika bir doğal besin. Hurma potasyum miktari bol olduğu icir bebeğin gelişmesini, büyümesini, hasta olmamasını sağlar. Hurmadaki potasyum oranı, bebek maması için ilk akla gelen muzdan 2 buçuk kat daha fazla.
HurmaYüksek lif içeriği gaz yapabilir
Yüksek lif içeriği nedeniyle bazı bebeklerde gaz veya sindirim sorunlarına neden olabilen hurmayla yapabileceğiniz mama tarifi haberimizde. Ancak tarifte yer alan malzemelere bebeğinizin alerjisi olup olmadığını doktoruna danışarak öğrenin. 
Bebeklere Hurmalı Mama tarifi 

BebekYeterli miktarda hurmayı cezvede haşlayın. Ardından kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp soğumaya bırakın. Ayrı bir cezvede su ile irmiği kaynatın. Ardından irmik hurma ve pekmezi blender ile ezerek mama haline getirin. 

Editör: Mihriban Koçaker