Baharın gelmesiyle birlikte fide dikim zamanı başladı. Artan sebze ve meyve fiyatlarına karşı kendi yiyeceklerinizi yetiştirmek, sağlıklı beslenme için cazip bir seçenek haline geldi. İster büyük bahçeniz olsun ister balkon, her yerde yetiştiricilik yapabilirsiniz. İşte başlamak için bilmeniz gerekenler.Pexels Greta Hoffman 7728077 E1652872183798 Tokat Haber

Fide Seçimi: Sağlıklı Başlangıç için Öneriler

Fide seçerken dikkatli olun. Koyu yeşil yapraklı, kalın saplı ve bol köklü fideler idealdir. Solgun veya aşırı uzamış fidelerden kaçının. Seçtiğiniz fide ne kadar sağlıklıysa, ürününüz o kadar başarılı olur.

Pexels Binyamin Mellish 169523 Tokat Haber

İdeal Dikim Zamanı ve Teknikleri

Fideleri sabah erkenden veya akşamüstü serinlikte dikin. Bu saatler, fidelerin güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olur. Dikim sırasında hijyen önemlidir, mümkünse eldiven kullanın. Fideleri, yapraklarından tutarak zarar vermeden yerleştirin.

Intrafarming Domates E1652872097402 Tokat Haber

Bakım ve Besleme: Verimli Bir Hasat İçin İpuçları

Fideler dikildikten sonra dengeli bir gübreleme ve düzenli sulama şarttır. İlk hafta böcek kontrolü yaparak hastalık ve zararlardan koruyun. Ayrıca, bitkinin yeterli güneş aldığından ve toprak yapısının uygun olduğundan emin olun.

A W594638 04 Tokat Haber

Küçük Alanlar İçin Bahçecilik

Balkon veya küçük alanlarınızda da verimli bir bahçe oluşturabilirsiniz. Saksı ve kap seçiminde drenaj önemlidir. Güneş ışığı alan ve rüzgardan korunaklı bir yer seçmeye özen gösterin. Ayrıca, düzenli gübreleme ve sulamayla, saksıda yetiştirilen bitkilerden sağlıklı ürünler alabilirsiniz.

Bu da ’arıcılık okulu’ Bu da ’arıcılık okulu’

A W594638 03 Tokat Haber


Muhabir: Burhan Arar