Tokat'taki patlamadaki gözaltı da son durum! Tokat'taki patlamadaki gözaltı da son durum!

Propolis Nedir?
Propolis, arıların tükürüklerini balmumu ile karıştırarak çeşitli bitki ve ağaçlardan topladıkları bileşiklerle oluşturduğu reçineli, mumsu bir maddedir. Arı kovanlarının yapımında önemli bir rol oynayan bitki özsuyu, balmumu ve bal arılarının doğal enzimlerinin bir karışımıdır. Propolis, delik ve çatlakların sızdırmazlığında ve arı kovanının inşa edilmesinde kullanılır.

İçeriğinde ne var?

Propolis esas olarak, Yüzde 50 reçine, Yüzde 30 balmumu, Yüzde 10 uçucu yağlar, Yüzde 5 polen, Yüzde 5 diğer organik bileşiklerden oluşur.

Propolisin faydaları nelerdir?
Propolis; Antiseptik,Antienflamatuar, Antioksidan, Antibakteriyel, Antimikotik, Antifungal, Antikanser, İmmünomodülatör özellikleri nedeniyle çeşitli hastalıkların tedavisinde çok sayıda uygulamaya sahiptir.
Propolisin, Gastrointestinal (sindirim sistemi) bozukluklar, Alerjiler, Jinekolojik, oral ve dermatolojik problemlere karşı faydalı olduğu bildirilmiştir.Propolisteki mikro besinler, vitaminler ve mineraller sağlık için yararlıdır. Ayrıca, antioksidan görevi gören flavonoidler, propolisin mükemmel bir kaynağıdır.

Editör: Haber Merkezi